Riigimetsas on tehtud 65% selleaastasest metsauuendusest 13.05

RMK on sel kevadel riigimetsa istutanud 6,1 miljonit istikut 2665 hektarile, mis on pindalalt 65% selleaastasest metsauuenduse kogumahust. Sel laupäeval toimuval RMK metsaistutuspäeval saavad kõik huvilised võimaluse ka ise riigimetsa uuendamisele kaasa aidata.

RMK juhatuse liikme Tavo Uuetalu sõnul on istutuse maht riigimetsas läbi aastate stabiilne ja hästi planeeritud. „Kui täna on mitmel pool mujal probleemiks üle jäänud istikud, siis RMK suudab planeeritud mahu edukalt maha istutada ning taimi praktiliselt üle pole jäänud,” märkis Uuetalu. „Laupäevasel metsaistutuspäeval saavad huvilised ka ise proovida metsaistutust, kahe-kolme tunniga jõuab tavaliselt istutada vähemalt 100 puud,“ lisas ta.

Eelmisel aastal istutati vabatahtlike abiga riigimetsa ligi 250 000 kuuse- ja männitaime kokku 100 hektarile. Tänavu saab puid istutada Harjumaal, Raplamaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal ja Tartumaal. Istutajate kogunemine leiab aset laupäeval, 16. mai hommikul kell 10. Puude istutamine kestab orienteeruvalt 2-3 tundi, pärast seda ootab istutajaid kosutav lõunasöögipaus.

Metsaistutuspäevale saab RMK kodulehel registreeruda homse, 14. mai tööpäeva lõpuni ning sellel osalemise tasu on 50 krooni kätepaari kohta. Osalustasud kantakse ühiskassasse, mille eest kaetakse istutuspäeva korraldus- ja toitlustuskulud. Lisaks saavad kõik metsaistutuspäevale kohaletulnud tasuta pääsme RMK Elistvere loomaparki.

Tänavu istutatakse riigimetsas uut metsa 3740 hektaril. Täpsemalt, mulda pannakse 10,1 miljonit istikut: kuuski 5,7, mände 3,5 ja kaski 0,5 miljonit istikut. Ammendatud karjääride taasmetsastamiseks pannakse sel aastal kasvama umbes 400 000 mändi ja kaske. Metsakülvi tehakse tänavu 490 hektaril ja looduslikule uuenemisele kaasaaitamist 150 hektaril.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. Lisaks loob RMK metsapuhkuse veetmise võimalusi Eesti riigimetsas ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandab 38% Eesti metsadest.

Lisainfo:
Tavo Uuetalu
RMK juhatuse liige
Tel 676 7069, 504 5069
e-post tavo.uuetalu@rmk.ee
www.rmk.ee