Algab metsaviktoriin koolidele 30.03

Täna algab juba kaheksandat korda igakevadine interaktiivne RMK metsaviktoriin Eesti koolidele, kus parimad klassid saavad auhinnaks metsapäeva või loodusõppeprogrammi RMK looduskeskustes. Möödunud aastal oli viktoriinil osalemas 432 klassi 5760 osavõtjaga.

Viktoriini algusest peale korraldanud RMK Oandu looduskeskuse juhataja Tiina Neljandiku sõnul on viktoriinil väga suur osa aktiivsetel õpetajatel, sest viktoriinil osaletakse klasside kaupa. „Õpetajad on leidnud viktoriinis võimaluse loodusainete õpetamist mitmekesistada ja oma tublimatele klassidele hea töö eest ka veidi tunnustust saada,“ sõnas Tiina Neljandik.

„Oleme püüdnud küsimusi koostada nii, et juba küsimuse lugemine annab infot, samuti saab vastamiseks korduvalt viktoriinikeskkonda siseneda. Nii ei muutu metsaviktoriin lihtsalt järjekordseks kontrolltööks, vaid võimaldab huvilistel vastuseid otsides teadmisi juurde saada,“ ütles Tiina Neljandik.

Parimad klassid saavad auhinnaks metsapäeva või loodusõppeprogrammi RMK looduskeskustes. Auhinna juurde kuulub ka bussisõidu kompenseerimine iga vanuserühma parimale klassile kuni 2000 krooni ulatuses, 2. ja 3. koha saavutanud klassile kuni 1000 krooni ulatuses. Auhindadega tunnustatakse ka parimate klasside juhendajaid-õpetajaid.

Võitjad selgitatakse välja 3 vanuseklassis: 4.-5. klass; 6.-9. klass ja 10.-12. klass. Õpetaja, kes soovib oma klassiga viktoriinil osaleda, saab selleks registreeruda aadressil www.rmk.ee/viktoriin kooli e-posti aadressi ja parooli alusel. Vastuseid saab anda kuni 27. aprillini ja tulemused kuulutatakse välja Metsanädalal.

Viktoriin sai alguse 2002. aastal Harjumaa koolidele kevaditi korraldatud metsaviktoriinist. Esimesel kahel aastal saatsid klassid oma vastused paberile kirjutatuna. 2003. aastal aga oli juba tuhatkond vastajat ning ainuvõimalik lahendus oli viktoriini kolimine internetti. Tiigrihüppe sooritanud metsaviktoriinile on lisandunud pildiküsimused, mis muudavad selle värvilisemaks ja lahendajatele huvitavamaks.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. Lisaks loob RMK metsapuhkuse veetmise võimalusi Eesti riigimetsas ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38% Eesti metsadest.

Lisainformatsioon:
Tiina Neljandik
RMK Oandu looduskeskuse juhataja
Tel 509 9397
e-post oandu.looduskeskus@rmk.ee
www.rmk.ee