Eestlased esinesid Euroopa metsameeste suusavõistlustel edukalt 16.02

Täna ja eile Otepääl peetud 33. Euroopa metsandustöötajate suusameistrivõistlustel olid eestlased 17 Euroopa riigi konkurentsis edukad, võites ligi pooled esikohtadest.
 
Võistlustel startis 792 metsamehest suusatajat 17 Euroopa riigist, sealhulgas 160 eestlast. Eestlased võitsid kokku 11 esikohta (võistlusklasse oli 25) ning saavutasid mitmeid muid häid tulemusi.

Meeste teatesuusatamises võitis 21-30-aastaste vanuseklassis Eesti võistkond koosseisus Janek Lessing, Peep Kivil, Roland Lessing ja Indrek Tobreluts. Naiste 51-60-aastaste naiste võistkonnas võitsid esikoha eestlannad Milvi Käämer, Juta Lehtme ja Ene Kuul. Esikoht kuulus ka Eesti naisjuunioride võistkonnale (Kairit Sikkal, Helen Ling, Sandra Kullas) ning meesjuunioridele (Anto Laas, Taavi Raudsaar, Ahti Vahtra).

Individuaaldistantsil võitis meeste juunioridest esikoha Anto Laas, naisjuunioridest Kairit Sikkal. Naiste 19-20-aastaste naiste sõidus sai võidu Triin Peips, 41-50-aastaste naiste sõidu võitis Tiina Idavain, 51-60-aastaste naiste sõidu Juta Lehtme ja üle 61-aastaste naiste esikoha sai Maire Raid. 21-30-aastaste meeste seas oli parim Indrek Tobreluts.

Suurürituse peakorraldaja oli Riigimetsa Majandamise Keskus, suusavõistluse viis läbi Eesti Suusaliit. Võistluste direktori Heiki Hepneri sõnul jättis väliskülalistele hoolimata kehvadest lumeoludest sügava mulje MK-etapiks ette valmistatud rada, millel võistlused peeti, ning Eesti rajameistrite töö.

"Eestlaste edu kõrval teeb heameelt, et kõik kukkus hästi välja ning sajad väliskülalised jäid rahule nii võistluste korralduse kui muu programmiga," ütles Heiki Hepner. "Ligi 900 inimese majutamine kümnetes Lõuna-Eesti hotellides ning transpordi, toitlustamise ja meelelahutusprogrammi korraldamine oli suur töö, aga paistab, et saime hästi hakkama," lisas ta.

Lisaks suusavõistlustele tutvustati terve nädala väldanud programmi raames külalistele Eesti metsandust ning korraldati ekskursioone Lõuna-Eestis ja meelelahutuslikke üritusi.

Esimest korda peeti Euroopa metsandustöötajate suusatamismeistrivõistlusi juba 1968. aastal Saksamaal. Aegade jooksul on võistlustel hiilanud ka mitmed tippsportlastest metsamehed, näiteks Soome suusakuulsus Juha Mieto. Eestlased on võistlustel osalenud alates 1991. aastast ning riikide arvestuses pidevalt tugevamate seas püsinud. Järgmised Euroopa metsandustöötajate suusatamismeistrivõistlused toimuvad 2002. aastal Austrias Ramsaus.

Täiendav info:

Olavi Paide
avalike suhete juht
Tel: (0) 628 1551
olavi@riigimets.ee