Metsaistutustalgutele registreerimine algab 15. märtsil 01.03

Vabatahtlike registreerimine üleriigilistele metsaistutustalgutele algab esmaspäeval, 15. märtsil, alates tänasest on RMK koduleheküljel üleval esialgne informatsioon istutamistalgute kohta. Veebisaidil saab tutvuda istutuspaikadega ning lugeda soovitusi metsa minekuks, lähiajal lisandub info ka vene ja inglise keeles.

1. mail algavatel talgutel istutavad laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlikega Eesti metsadesse miljon uut puud. “Metsaminek on peoliste jaoks südameasi,” ütles Laulu- ja Tantsupeo SA nõunik Ilmar Moss. “Pole kahtlust, et me 10 000 peolist kokku saame, sest juba praegu on huvilisi rohkem, kui nende talgute ajal metsa saab minna. Lähiajal on kõik rühmad ja koorid ka täpselt teada.”

Istutamistalgud toimuvad üle Eesti 1.-16. maini. Vabatahtlike registreerumine istutamisele kestab 15. märtsist kuni 15. aprillini. “Registreerimisaeg võib kujuneda ka lühemaks, kui talguliste arv varem täis saab,” ütles RMK metsamajanduse turundusjuht Ulvar Kaubi. “Seepärast palume registreerumist tõsiselt võtta. Kui tulekus ei olda päris kindel, siis palume jätta see võimalus pigem kellelegi teisele,” lisas ta.

Istutamiseks on lanke valitud nii era- kui riigimetsas kõigis maakondades kokku umbes 430 hektaril, sh ca 240 ha eramaid ning 190 ha riigimaid. Istutatakse peamiselt 4-aastaseid kuusetaimi, kuid ka männi ja kase taimi, kokku 1 miljon taime.

Eestit teatakse kui rikkaliku loodusega riiki, mille pindalast ligi pool on kaetud metsaga. Samuti kanti eelmisel aastal meie 135-aastane laulu- ja tantsupeo tava UNESCO suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja. Koos 10 000 laulu- ja tantsupeolise ning 10 000 vabatahtlikuga istutatakse Eesti metsadesse tänavu miljon uut puud. “Inimene, kes on oma kätega istutanud puid, väärtustab ja hoiab meie metsa täna ja ka tulevikus,” põhjendas Ulvar Kaubi talgute vajalikkust.

Lisainfo:
Ulvar Kaubi
RMK metsamajanduse turundusjuht
Tel 628 1521, 513 7042
E-post ulvar.kaubi@rmk.ee

Ilmar Moss
Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse nõunik
Tel 644 9147
E-post ilmar.moss@kul.ee