RMK uus peadirektor on Ülo Viilup 03.02

RMK nõukogu nimetas oma eilsel koosolekul RMK uueks peadirektoriks Ülo Viilupi, kes hetkel töötab Keskkonnaministeeriumi looduskaitse ja metsanduse asekantsleri kohusetäitjana.

“RMK peadirektori kohale kandideerijatest vastasid tingimustele kõige paremini kaks võrdselt tugevat kandidaati,” ütles RMK nõukogu esimees Andres Onemar. “Pärast kandidaatide poolt RMK juhtimise korraldamise kohta esitatud seisukohtade ärakuulamist ja testitulemustega tutvumist otsustas nõukogu uueks peadirektoriks nimetada Ülo Viilupi,” lisas ta.

“RMK juhi nimetamine viieks aastaks on tõsine otsus ja riigimetsa majandamine on tegevus, mille kvaliteeti näeme me kõik end ümbritsevas keskkonnas,” sõnas Andres Onemar. “Seepärast suhtus nõukogu otsusesse väga tõsiselt ja on rahul, et uus juht, kes on näidanud valmisolekut tagada metsade tasakaalustatud majandamine, on leitud.”
 
Alates käesoleva aasta jaanuarist töötab Ülo Viilup keskkonnaministeeriumi asekantslerina. Aastatel 1975-2003 töötas ta Eesti Metsakorralduskeskuses, alates 1992. aastast selle juhatajana. Ülo Viilup on sündinud 1952. aastal Järvamaal ning lõpetanud Eesti Põllumajanduse Akadeemia metsamajanduse insenerina.

RMK kuulutas konkursi uue peadirektori leidmiseks välja jaanuari alguses, konkursile laekus 16 avaldust. Uus peadirektor asub RMK-s tööle täna, 3. veebruaril.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid ning tegeleb metsa ja puidu müügiga. Lisaks loob RMK igaüheõiguse teostamise võimalusi oma puhkealadel ning arendab loodushariduslikku tegevust.

Lisainfo:
Andres Onemar
RMK nõukogu esimees
Telefon 050 44 331