Algab registreerumine metsaistutustalgutele 15.03

Alates 15. märtsist kuni 15. aprillini saavad vabatahtlikud end registreerida üleriigilistele metsaistutustalgutele RMK koduleheküljel aadressil www.rmk.ee.

Metsaistutamisega rõhutame metsade tähtsust eestlastele ning ühtlasi on see peoliste sõnum, et tantsupeo läbiv teema on “Las jääda ükski mets”. 1. mail algavatel talgutel istutavad laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlikega Eesti metsadesse miljon puud.

Vabatahtlike registreerumine algab RMK koduleheküljel 15. märtsil ja kestab kuni 15. aprillini. “Registreerimisaeg võib kujuneda ka lühemaks, kui talguliste arv varem täis saab,” ütles RMK metsamajanduse turundusjuht Ulvar Kaubi, lisades, et huvi metsaistutamises osalemise vastu on olnud üllatavalt suur juba enne registreerimisperioodi algust. “Soovijaid on palju, lisaks 10 000le peolisele saame registreerida kuni 10 000 vabatahtlikku.”

Piiratud osalejate arvu tõttu paluvad metsaistutamise korraldajad kõigil registreerumist tõsiselt võtta. “Kui tulekus ei olda päris kindlad, palume see võimalus pigem kellelegi teisele jätta,” lausus Kaubi, soovitades inimestel ka talguväliselt pere või sõpradega oma puu istutada.

Talgute jaoks on istutamiseks valitud lanke nii era- kui riigimetsas, kõigis maakondades uuendatud andmetel kokku 626 hektaril, sealhulgas umbes 240 hektarit era- ning 387 hektarit riigimaid. Istutatakse peamiselt 4-aastaseid kuusetaimi, aga ka männi- ja kasetaimi.

Eesti on metsarikas maa, mille pindalast ligi pool on kaetud metsaga. Eestlaste 135-aastane laulu- ja tantsupeo tava kanti eelmisel aastal UNESCO suulise ja vaimse pärandi meistriteoste nimekirja. Metsatalgute käigus soovivad metsaomanikud ning laulu- ja tantsupeolised koos vabatahtlikega anda oma panuse Eesti loodusliku elukeskkonna säilimisele. Ühtlasi tähistavad ühistalgud ka Eesti astumist Euroopa Liitu 1. mail. “Inimene, kes on oma kätega puu istutanud, hoiab metsa ja seeläbi meie elukeskkonda ka tulevikus,” põhjendas talgute ideed RMK metsamajanduse turundusjuht.


Lisainfo:
Ulvar Kaubi, RMK metsamajanduse turundusjuht
tel 628 1521, 513 7042
e-post ulvar.kaubi@rmk.ee
www.rmk.ee

Ilmar Moss, Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus
tel 502 3032
e-post ilmar.moss@kul.ee
www.laulupidu.ee