Eesti metsandustöötajate kutsevõistlused võitsid Kirde-Eesti metsamehed 05.07

30. juunist 1. juulini peeti Valgamaal Käärikul 38. Eesti metsandustöötajate kutsevõistlused. Riigimetsa Majandanise Keskuse (RMK) korraldatavatel võistlustel osales tänavu üle 200 metsandustöötaja.

Lisaks RMK töötajatele osalesid kutsevõistlustel ka Keskkonnaministeeriumi, maakondlike keskkonnateenistuste, EPMÜ metsandusteaduskonna, Luua Metsakooli ning teiste metsa ja metsandusega seotud ettevõtete ning asutuste esindajad.

Traditsioonilisel metsandustöötajate kokkusaamisel peeti metsakasvatajate mitmevõistlusi metsaülematele, metsnikele ja metsaspetsialistidele, noorendike hooldamise võistlus,  praakerite ja traktoristide mitmevõistlus, jahimeeste mitmevõistlus ja raamatupidajate mitmevõistlus. Jõudu prooviti ka spordis ja mälumängus.

Samuti toimusid ürituse raames langetajate ja laasijate Eesti meistrivõistlused. Neil tuli parimaks Anto Laas (Luua Metsanduskool), järgnesid Heiki Laas (EPMÜ) ja Andres Olesk (OÜ Valga Puu). Nemad esindavad Eestit ka 17.-18. augustil toimuval  rahvusvahelisel võistlusel Otepääl, mis on ühtlasi 2006. aasta raie maailmameistrivõistluste eelvõistlus.

Kokkuvõttes olid kõige tublimad RMK Kirde regiooni metsamehed. Esimeste hulka mahtusid veel RMK Loode, Kagu ja Edela regioonid, EPMÜ meeskond, RMK Saarte regioon ja Luua Metsakool.


Lisainfo:
Heiki Hepner,
võistluste peakohtunik,
RMK konsultatsiooniosakonna juhataja
628 1519
502 7325