Uus teade: 

Teade Hatiku riigimetsas plaanitavatele metsatööde kavale saabunud ettepanekute kokkuvõtte avalikustamisest ja ettepanekute alusel koostatud metsa majandamise kava valmimisest ja kinnitamisest

21. mai 2021

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Hatiku riigimetsa metsatööde planeerimiseks RMK-le saadetud ettepanekute eest.

Kokkuvõttega, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja nendega arvestamise või mittearvestamise põhjendusi, on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Saabunud ettepanekuid arvesse võttes oleme koostanud Hatiku metsa riigimetsa majandamise kava aastateks 2021-2030.

Kinnitatud Hatiku metsa riigimetsa metsatööde kava on avaldatud RMK kodulehel.

****

Varasemad teated:

Teade Hatiku riigimetsas plaanitavatele metsatöödele saabunud ettepanekute avalikustamisest ja ettepanekute alusel koostatud metsa majandamise projekti valmimisest

22. aprill 2021

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Hatiku riigimetsa kõrgendatud avaliku huviga alal metsatööde planeerimiseks RMK-le saadetud ettepanekute eest.

Oleme analüüsinud saabunud ettepanekuid. Kokkuvõttega, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja nendega arvestamise või mittearvestamise põhjendusi, on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Saabunud ettepanekuid arvesse võttes oleme koostanud Hatiku metsa ümbruse riigimetsade majandamise kava projekti aastateks 2021-2030. Projektiga ehk kinnitamata kavaga on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Ootame koostatud Hatiku metsa riigimetsade majandamise kava projektile kohaliku kogukonna, elanike ja kohaliku omavalitsuse ettepanekuid aadressile polvamaa@rmk.ee 13. maiks 2021. a.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsa-aladel on kättesaadav RMK kodulehelt.

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

****

Teade Hatiku piirkonna metsatööde plaanide kohta

17. märts 2021

RMK plaanib alustada metsatöödega Põlvamaal Põlva vallas Hatiku küla ümbritsevates riigimetsades. Oleme hinnanud, et tegu võib olla metsadega, mida kohalik kogukond kasutab igapäevaste tegemiste ja vajaduste jaoks.

Kirjeldasime ala, mida käsitleme aktiivsemalt kasutatava metsana ja koostasime selle ala piires olevate metsade kaardid ja iseloomustuse. Hatiku küla metsaala piiride ja seal paiknevate metsade kirjeldusega saab tutvuda RMK kodulehel.

Ootame kohaliku kogukonna, elanike ja kohaliku omavalitsuse ettepanekuid, millele pöörata tähelepanu Hatiku küla kandi metsatööde plaanimisel aadressile polvamaa@rmk.ee 7. aprilliks 2021. a.

Ettepanekuid ootame eeskätt järgmiste teemade kohta:
1) kõrgendatud avaliku huviga metsaala ulatus ja paiknemine,
2) metsaalal asuvate objektide või metsaala kasutusviiside säilitamine (nt jalutamiseks ja sportimiseks kasutatavad rajad),
3) raieala väljanägemine raietööde järel (allesjäävate puude arv ja paiknemine).
4) raiealade sobitamine maastikku,
5) raietöödeks sobiv aeg (nädalapäev, kellaaeg, kuu, aasta lähema 10 aasta sees),
6) raietööde järel kasvatatava noore metsa liigilisus (kasvukohale sobilike puude liigid).

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehelt.

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

Ettepanekud ja lisainfo:
Tiit Timberg
RMK Põlvamaa metsaülem
polvamaa@rmk.ee
504 5761