Teade Vahastu küla riigimetsas plaanitavatele metsatööde kavale saabunud ettepanekute kokkuvõtte avalikustamisest ja ettepanekute alusel koostatud metsa majandamise kava valmimisest ja kinnitamisest
26.04.2022

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Vahastu küla riigimetsa metsatööde planeerimiseks RMK-le saadetud ettepanekute eest.
Kokkuvõttega, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja nendega arvestamise või mittearvestamise põhjendusi, on võimalik tutvuda RMK kodulehel.
Saabunud ettepanekuid arvesse võttes oleme koostanud Vahastu küla riigimetsa majandamise kava aastateks 2021–2030.
Kinnitatud Vahastu küla riigimetsa metsatööde kava on avaldatud RMK kodulehel.

Margus Emberg
RMK Raplamaa metsaülem
raplamaa@rmk.ee
514 2148

***

Teade Vahastu küla riigimetsa pikaajalise majandamiskava projekti valmimisest

15.03.2022

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Vahastu küla riigimetsa kõrgendatud avaliku huviga alal metsatööde planeerimiseks RMK-le saadetud ettepanekute eest. Oleme analüüsinud saabunud ettepanekuid. Kokkuvõttega, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja nendega arvestamise või mittearvestamise põhjendusi, on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Saabunud ettepanekuid arvesse võttes oleme koostanud Vahastu küla riigimetsa majandamise kava projekti aastateks 2022-2031. Projektiga ehk kinnitamata kavaga on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Ootame koostatud Vahastu küla riigimetsa majandamise kava projektile kohaliku kogukonna, elanike ja kohaliku omavalitsuse ettepanekuid aadressile raplamaa@rmk.ee 5.aprilliks 2022. a.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsa-aladel on kättesaadav RMK kodulehel.

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

Margus Emberg
RMK Raplamaa metsaülem
raplamaa@rmk.ee
514 2148

***

Kutse Vahastu küla metsatööde arutelule

01. veebruar 2022

Anname teada, et RMK alustab Vahastu külas Pütimäe, Metsanurga, Kase, Toome ja Kirikaia majapidamiste kõrval asuva riigimetsa pikaajalise metsatööde kava koostamist. Oleme hinnanud, et tegemist on metsadega, mida kohalik kogukond kasutab igapäevaste tegemiste ja vajaduste jaoks, millest tulenevalt soovime teie ootused RMK-le ära kuulata enne 10 aasta raiekava koostamist.

Koostasime selle ala piires olevate metsade kaardid ja iseloomustuse. Juhime tähelepanu, et tegemist on metsaala üldise kirjeldusega. Vahastu küla metsaala piiride ja seal paiknevate metsade kirjeldusega saab tutvuda RMK kodulehel. Metsaeraldiste täpsemate andmetega saab tutvuda https://register.metsad.ee/#/. Annan meelsasti selgitusi ka telefonitsi.

Kutsume Vahastu kogukonda, eelkõige raietest otseselt puudutatud piirinaabreid, kohtumisele, et arutada üheskoos täpsemalt, millised oleks võimalused ja soovid metsatööde kõiki osapooli rahuldavaks korraldamiseks neil aladel. Kohtume aruteluks Metsanurga ja Kase majapidamiste juures riigimetsa alguses (vt skeem) 18. veebruaril 2022 kell 14.00. Kui ilm võimaldab, saame soovi korral metsas ringi vaadata.

Ootame kohaliku kogukonna, elanike ja kohaliku omavalitsuse ettepanekuid, millele pöörata tähelepanu Vahastu küla metsatööde plaanimisel aadressile raplamaa@rmk.ee 22. veebruariks 2022.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehel.

Margus Emberg
RMK Raplamaa metsaülem
raplamaa@rmk.ee
514 2148