Teade Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradadega piirnevas riigimetsas plaanitavatele metsatööde kavale saabunud ettepanekute kokkuvõtte avalikustamisest ja ettepanekute alusel koostatud metsa majandamise kava valmimisest ja kinnitamisest

25. oktoober 2021

Täname kõiki ettepanekute edastajaid Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradadega piirnevas riigimetsas metsatööde planeerimiseks RMK-le saadetud ettepanekute eest.

Kokkuvõttega, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja nendega arvestamise või mittearvestamise põhjendusi, on võimalik tutvuda RMK kodulehel

Saabunud ettepanekuid arvesse võttes oleme Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradadega piirneva riigimetsa majandamise kava aastateks 2022–2031.

Kinnitatud Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradadega piirneva riigimetsa metsatööde kava on avaldatud RMK kodulehel

****
Varasemad teated:

Teade Paunkula Heaolukeskuse tervise-ja suusarajadega piirnevas riigimetsas plaanitavatele metsatöödele saabunud ettepanekute avalikustamisest ja ettepanekute alusel koostatud metsa majandamise projekti valmimisest


13. september 2021

Täname kohalikku kogukonda, omavalitsust ja elanikke Paunkula Heaolukeskuse tervise-ja suusarajadega piirneva riigimetsa kõrgendatud avaliku huviga alal metsatööde planeerimiseks RMK-le saadetud ettepanekute eest.

Oleme analüüsinud saabunud ettepanekuid. Kokkuvõttega, mis sisaldab kõiki esitatud ettepanekuid ja nendega arvestamise või mittearvestamise põhjendusi, on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Saabunud ettepanekuid arvesse võttes oleme koostanud Paunkula Heaolukeskuse tervise-ja suusarajadega piirneva riigimetsa majandamise kava projekti aastateks 2022- 2031. Projektiga ehk kinnitamata kavaga on võimalik tutvuda RMK kodulehel.

Ootame koostatud Paunkula Heaolukeskuse tervise-ja suusarajadega piirneva riigimetsa majandamise kava projektile kohaliku kogukonna, elanike ja kohaliku omavalitsuse ettepanekuid aadressile ida-harjumaa@rmk.ee 4. oktoobriks 2021. a.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsa-aladel on kättesaadav RMK kodulehel.

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.


****

Teade Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradadega piirneva ala metsatööde plaanide kohta


2. august 2021

RMK plaanib alustada metsatöödega Harjumaal Kose vallas Kiruvere külas Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradadega piirnevas riigimetsas. Seda metsa kasutavad aktiivelt Paunküla Heaolukeskuse külastajad.

Kirjeldasime ala, mida käsitleme aktiivsemalt kasutatava metsana ja koostasime selle ala piires kasvavate metsade kaardid ja iseloomustuse. Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradade ümbruse metsaala piiride ja seal paiknevate metsade kirjeldusega saab tutvuda RMK kodulehel.

Kutsume Paunküla Heaolukeskuse esindajaid, kohalikku omavalitsust ja kõiki teisi huvilisi Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradade ümbruse metsaala majandamise ettepanekute ühisele arutelule Paunküla veehoidla ääres asuvasse Paunküla Heaolukeskusesse 12. augustil kell 11.00.

Ettepanekuid ootame eeskätt järgmiste teemade kohta:

1) kõrgendatud avaliku huviga metsaala ulatus ja paiknemine;
2) metsaalal asuvate objektide või metsaala kasutusviiside säilitamine (nt jalutamiseks ja sportimiseks kasutatavad rajad);
3) raieala väljanägemine raietööde järel (allesjäävate puude arv ja paiknemine);
4) raiealade sobitamine maastikku;
5) raietöödeks sobiv aeg (nädalapäev, kellaaeg, kuu, aasta lähema 10 aasta sees);
6) raietööde järel kasvatatava noore metsa liigilisus (kasvukohale sobilike puude liigid).

Kirjalikud ettepanekud, millele pöörata tähelepanu Paunküla Heaolukeskuse tervise- ja suusaradade ümbruses metsatööde plaanimisel, palume saata aadressile ida-harjumaa@rmk.ee 23. augustiks 2021. a.

Juhis metsatööde plaani kohta ettepanekute esitamiseks ja nendega arvestamiseks kõrgendatud avaliku huviga metsaladel on kättesaadav RMK kodulehel.

Et teade võiks jõuda võimalikult paljude metsatöid puudutavate kohalike inimesteni, palub RMK, kel võimalik, levitada teadet kohaliku kogukonna ja elanike hulgas.

Heade soovidega
Andrus Kevvai
RMK Ida-Harjumaa metsaülem
ida-harjumaa@rmk.ee
506 6931