Teade Sangaste metsapargis tehtavate tööde kohta

Tänavu talvel alustati Sangaste metsapargis looduskaitsetöödega, mille käigus raiutakse maha murdunud ja murdumisohtlikke püstiseid kuivi puid.
Paraku ei jõutud hilisele talvele kavandatud töid õigeaegselt lõpetada ning alates 15. märtsist alanud lindude pesitsusperiood ei võimalda praegu töödega ka jätkata. Seetõttu on pargi territooriumil maas puunotid ja -oksad, mida ei saa ära koristada enne lindude pesitsusperioodi lõppu. Alates augustikuust on plaanis pargi korrastamiseks vajalikke töid edasi teha.
Pooleliolevad tööd ei takista aga matkamist ning endiselt saab liikuda Sangaste metsapargi kolmekilomeetrisel õpperajal.

Täpsem info:

Risto Sepp
Valgamaa metsaülem
tel 513 0147

Priit Voolaid
RMK looduskaitsespetsialist
tel 5681 0925

***

Sangaste parkmetsa looduskaitselised tööd

Anname teada, et RMK on alustamas 1.01. kuni 14.03.2022. Sangaste parkmetsas looduskaitselisi töid, et tagada pargi korrastatud ilme ja radade läbitavus. Raiutakse pargi alalt murdunud või püstised kuivad ohtlikud puud. Raiutavate või raiega kujundatavate puude arv on kokku 294. Eemaldatavad puud on tähistatud. Raiel säilitatakse ja hoidutakse vigastamast haruldasi puuliike. Osa puid säilitatakse tüükana, et toetada elustiku mitmekesisust.

Sanitaarraie käigus avatakse vaatesektor pargi põhjaosas ja laiendatakse olemasolevat vaatelõiku lossi vastas.

Asukohakaart:


Lisainfo:

Risto Sepp
RMK Valgamaa metsaülem
valgamaa@rmk.ee
513 0147