Elistvere loomapargis tasuta nädalavahetus 07.05

RMK ja Eesti Metsaselts kutsuvad kõiki huvilisi eelseisval nädalavahetusel külastama Elistvere loomaparki Jõgevamaal. Metsanädala puhul on loomapargi külastamine sel laupäeval ja pühapäeval kõigile tasuta. Loomapark on avatud kella 10-17.

Loomapargi perenaise Asta Sarve sõnul on Elistvere hetkel koduks 53 ulukile ja 48 närilisele, aga lähinädalad toovad selles osas kindlasti lisa. “Tänavukevadised esimesed loomalapsed on juba ilmavalgust näinud – metsseapaaril Possal ja Kerdil on kolm kuu aja vanust poega,” sõnas Sarv. “Kohe-kohe peaks tall sündima ka hirvedel ning ka meie oraval on kõht kahtlaselt ümar. Arvata võib, et oravapojad sünnivad hiljemalt järgmisel nädalal.” Lisaks on lähiajal poegimas üks Elistvere loomapargi seitsmest ilvesest.

Elistvere loomapark sai alguse kümme aastat tagasi ja esialgselt rajati see loomade turvakodu põhimõttel. Sinna toodi abivajavad metsloomad, et need terveks ravida ja neid võimalikult looduslikus keskkonnas hoida. Eeskujuks olid samalaadsed loomapargid Saksamaal, Rootsis jt Euroopa maades. Elistvere loomapargis saab näha põtra, pruunkaru, piisonit, metskitse, kabehirve, metssiga, ilvest, rebast, kährikkoera, metsnugist, minki, faasanit ja oravat. Näriliste jaoks on sisse seatud eraldi näriliste uurimiskeskus.

Vastavalt Eesti Metsaseltsi ja RMK vahel aprilli alguses sõlmitud kokkuleppele läheb Elistvere loomapargi majandamine RMK hoole alla. Pargi haldusõiguse üleminek plaanitakse lõpule viia hiljemalt 1. juuliks 2008.

RMK on huvitatud Elistvere loomapargi majandamisest ja arendamisest, sest see võimaldab mitmekesistada pakutava loodushariduse võimalusi. RMK ja Elistvere loomapargi koostöö loodusõppeprogrammide läbiviimisel on kestnud juba pea kümme aastat.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. Lisaks loob RMK metsapuhkuse veetmise võimalusi Eesti riigimetsas ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandab ligi 40% Eesti metsadest.


Lisainfo:
Asta Sarv
Elistvere loomapargi juhataja
Telefon 776 4666, 5346 5030
www.vooremaastik.ee/elistvere

Marge Rammo
RMK puhkemajanduse osakonna juhataja
Telefon 676 7530, 513 7035
e-post marge.rammo@rmk.ee
www.rmk.ee