Eesti viis Brüsselisse tükikese metsa 09.04

8. aprilli õhtul avati Brüsselis Euroopa Metsamajas Eesti Vabariigi 90. juubeliaastale pühendatud metsandusteemaline fotonäitus, millega saab tutvuda kuni aprilli lõpuni.

Näituse korraldas RMK koostöös Euroopa Riigimetsade Assotsiatsiooniga (EUSTAFOR). EUSTAFORi tegevdirektor Erik Kosenkraniuse sõnul aitab avatud näitus tutvustada hästi nii Eestit kui metsanduse rolli Euroopas laiemalt. “Olen väga rõõmus, et selline näitus RMK kaasabil teoks sai ja et selle esmaavamine toimub just Euroopa Metsamajas Brüsselis,” sõnas ta. “Eestlased on maailmas tihti uute asjadega üllatades oma sõnumit levitanud – seekord oleme siis eurokvartalisse toonud tükikese Eesti metsa koos põnevate fotodega.”

Näitusel on välja pandud kümme stendi fotodega, kusjuures iga stend tutvustab ühte kümnendit Eesti metsanduse ajaloos. Väljapaneku koostasid RMK Sagadi metsakeskuse töötajad ning umbes kolmandiku fotode autoriks on kauaaegne RMK loodusfotograaf Jüri Pere. Ülejäänud fotod pärinevad metsamuuseumi kogudest, fotode juurde kirjutatud tekstide autoriks on varalahkunud Sagadi metsamuuseumi töötaja Peeter Reintal.

Fotonäitus Brüsselis jääb avatuks aprilli lõpuni. Alates 7. maist saab seda paari nädala jooksul näha Tallinnas Eesti Rahvusraamatukogus.

Euroopa riigimetsi majandavate organisatsioonide koostööd koordineeriv EUSTAFOR loodi 2006. aastal. EUSTAFORi eesmärk on esindada Euroopa Liidu riigimetsade ühishuve ja luua Euroopa riigimetsades eeldused säästva metsanduse arendamiseks. EUSTAFORi täieõiguslik liige on ka RMK.


Lisainfo:

Kristjan Tõnisson
RMK keskkonnakorralduse juht
kristjan.tonisson@rmk.ee


Erik Kosenkranius
European State Forest Association (EUSTAFOR), tegevdirektor
erik.kosenkranius@eustafor.eu