Laupäevaakadeemias räägitakse metsakaartidest 12.05

Laupäeval, 17. mail 2008 kell 15 toimub Mikkeli muuseumis (Weizenbergi 28) näituse "Ennistatud Eesti" raames Laupäevaakadeemia teemal "Eesti Vabariigi metsade kaart 1923–1924: ennistamine ja säilitamine". Loenguga esineb Ave Tarvas (Eesti Rahvusraamatukogu).

Näitusel "Ennistatud Eesti. Eesti vabariigi 1920.-1930. kultuuripärandi restaureerimine" on väljas hulgaliselt vanu maa- ja linnakaarte (vt. ka http://ennistatudeesti.virtuaalmuuseum.ee). Klaasiga kaetud originaalkaartide keskel püüab oma suurte mõõtmetega pilku (enam kui kahe ja poole meetri kõrgune ning kolme meetri laiune) Eesti riigi algusaastatel valminud metsade kaardi koopia.

Kuidas toimus hallitanud, aukude, rebendite ja saapajäljega, saksa- ja venekeelseid kohanimesid kandvatest trükipoognatest kokku kleebitud ja käsitsi peale joonistatud Eesti metskondadega unikaalse kaardi restaureerimine ning digikoopia valmistamine, kõneleb Ave Tarvas.

Laupäevaakadeemiale on oodatud kõik, kes tunnevad huvi vanade kaartide ning nende restaureerimise ja säilitamise vastu. Osalema ja oma silmaga eksponeeritud kaardikoopiat uurima on oodatud ka Eesti metsamajanduse ajaloo ja looduse uurijad, samuti endised ja uued metsaomanikud. Aastatel 1923-1924 valminud kaart pakub põnevat võrdlusvõimalust tänastele Eesti metsadele, metskonnapiiridele jne.

Sissepääs Mikkeli muuseumi piletiga.

Pressiteate koostas:
Tiina-Mall Kreem
Kadrioru kunstimuuseum
näituse „Ennistatud Eesti“ kuraator
Telefon 565 8607