Metsanduse visioonikonverents keskendub metsasektori uutele võimalustele ja konkurentsivõimele 27.03

Traditsiooniks saanud metsanduse visioonikonverents toimub tänavu 18. aprillil Tartus, Eesti Maaülikoolis ning keskendub metsanduse uutele võimalustele ja konkurentsivõimele täna ja lähitulevikus. Konverentsi korraldab RMK.

Visioonikonverentsi projektijuhi Heiki Hepneri sõnul võetakse konverentsil vaatluse alla metsateaduse arenguteed ja küsimus, kas teadus kaugeneb tegelikust elust või ei osata lihtsalt õiget asja tahta. ”Räägime bioenergeeitikast ja keskkonnaärist, heidame pilgu mööda Eestit ja Euroopat kolavatele metsandusmüütidele ning analüüsime metsasektori konkurentsivõimet,” tutvustas ta päevakava.

Eesti Maaülikooli peahoones (Kreutzwaldi 1A) 18. aprillil toimuva konverentsi avab keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, ettekannetega astuvad üles Riigikogu liige Taavi Veskimägi, Repo Vabrikute juhatuse esimees Tiit Kolk, Euroopa Parlamendi liige Andres Tarand, RMK arendusdirektor Andres Onemar ja EUSTAFORi tegevdirektor Erik Kosenkranius. Pikema ettekande metsanduse konkurentsivõimest teeb professor Sten Nilsson, kes ühtlasi on ka Rahvusvahelise Rakendusliku Süsteemanalüüsi Instituudi (IIASA) asedirektor.

Metsanduse visioonikonverents toimub igakevadise metsanädala eelüritusena ning kannab sama tunnuslauset mis metsanädalgi – ”Kasvab mets – kasvab Eesti”.

Kuni 13. aprillini registreerunutele on visioonikonverentsist osavõtutasu 500 krooni, hind sisaldab nii konverentsi- kui järelürituse tasu. Alates 14. aprillist on osavõtutasu 1000 krooni. Konverentsile saab registreeruda RMK veebilehel www.rmk.ee. Üliõpilastele eraldatakse konverentsile Eesti Metsaüliõpilaste Seltsi vahendusel 20 tasuta kohta.

Visioonikonverentsi programmiga saab tutvuda aadressil /pages.php3/01362903

Lisainfo:

Heiki Hepner
RMK arendusdirektori asetäitja, visioonikonverentsi projektijuht
e-post heiki.hepner@rmk.ee
Tel. 676 7325, 502 7325