Elistvere loomapargis tasuta nädalavahetus 07.05


RMK kutsub kõiki huvilisi eelseisval nädalavahetusel külastama Elistvere loomaparki Jõgevamaal. Metsanädala puhul on loomapargi külastamine sel laupäeval ja pühapäeval kõigile tasuta. Loomapark on avatud kella 10-17.

Loomapargi juhataja Sirje Sauli sõnul saab Elistveres sel nädalal uudistada triibulisi metsseapõrsaid, kes 2 nädalat tagasi sündisid. „Lisaks sündis esmaspäeval meie loomapargi perre üks põhjapõdravasikas, kes küll seni on olnud üsna häbelik, aga nädalavahetusel ennast ehk juba näitab,“ rääkis Sirje Saul.

Lisaks vastsündinud uusasukatele saab Elistvere loomapargis näha põtru, pruunkaru, piisoneid, metskitsi, kabehirvi, metssigu, ilveseid, rebaseid, kährikkoeri, faasaneid, oravaid ja küülikuid. Näriliste jaoks on loomapargis eraldi ekspositsioon.

Elistvere loomapark sai alguse 12 aastat tagasi ja esialgselt rajati see loomade turvakodu põhimõttel. Sinna toodi abivajavad metsloomad, et need terveks ravida ja neid võimalikult looduslikus keskkonnas hoida. Eeskujuks olid samalaadsed loomapargid Saksamaal, Rootsis jt Euroopa maades.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. Lisaks loob RMK metsapuhkuse veetmise võimalusi Eesti riigimetsas ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandab ligi 40% Eesti metsadest.

Lisainfo:
Sirje Saul
Elistvere loomapargi juhataja
Telefon 676 7305, 515 9305
www.rmk.ee/elistvere