Algavad iga-aastased metsandustöötajate kutsevõistlused 18.06

Homme, 19. juunil algavad Läänemaal Roosta puhkekülas RMK korraldusel 35. metsandustöötajate kutsevõistlused, kus osaleb üle 500 metsandustöötaja.

Traditsioonilisel metsandustöötajate kokkusaamisel peetakse metsakasvatajate mitmevõistlus metsaülematele, metsnikele ja erametsakonsultantidele, noorendike hooldamise võistlus, raievõistlus, traktoristide mitmevõistlus, jahimeeste mitmevõistlus, raamatupidajate mitmevõistlus, võrkpallivõistlus ning mälumäng. Peale kutseoskuste võrdlemise on kolmepäevasel üritusel kavas ka meelelahutusprogramm.

Kutsevõistluste raames toimuvad ka langetajate ja laasijate Eesti meistrivõistlused, mille tulemusena selgub Eesti koondis, kes sõidab septembris maailmameistrivõistlustele Šotimaal.

Lisaks RMK töötajatele osalevad kutsevõistlustel ka keskkonnaministeeriumi metsaosakonna, maakondlike keskkonnateenistuste, EPMÜ metsandusteaduskonna, Luua Metsakooli ja Eesti Metsakorralduskeskuse esindajad.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning jahi- ja loodusturismi, samuti on RMK ülesandeks tagada igaüheõigusega seotud metsakasutus. RMK-s töötab üle 1400 inimese.


Lisainfo:
Heiki Hepner
RMK haldusdirektor
Telefon 050 27 325