Eesti Statoil ja RMK kinkisid kõigile Eesti laste- ja noortekodudele riigimetsast pärit jõulukuused ning kingipakid 23.12

Lastekodud üle Eesti saavad jõulukuused, kingipakid ja kodumaiseid filme

Eesti Statoil ja riigimetsa majandaja RMK jätkasid neli aastat tagasi  alguse saanud traditsiooni ning kinkisid kõigile Eesti laste- ja noortekodudele riigimetsast pärit jõulukuused ning kingipakid. Aktsiooniga eelmisest aastast liitunud Eesti Filmi Sihtasutus kinkis puuetega laste asutustele DVD-mängijad ning DVD-plaate tuntud Eesti mängufilmidega.

RMK ja Statoili jaoks on iga-aastane ühine heategevuskampaania saanud juba traditsiooniks. RMK metskonnad viisid tänavu jõulude eel üle Eestimaa asuvasse 42 riiklikku või erainitsiatiivil tegutsevasse laste- ja noortekodusse laiali 237 erinevas mõõdus jõulukuuske, 1,6 tonni mandariine ja igale lastekodule veel kingikoti mänguasjadega. Kokku toovad Statoil, RMK ja Eesti Filmi Sihtasutus oma algatusega jõulurõõmu ligi 2000le Eesti lastekodudes elavale vanemliku hoolitsuseta jäänud lapsele ja noorele.

Statoili ja RMK koostöö lastekodudele suunatud heategevusprojekti raames sai alguse 2000. aastal. “Lastekodude toetamine sellisel viisil on kujunenud kõigile osapooltele väga südantsoojendavaks ettevõtmiseks ja igal aastal on toetatavate ring laienenud, sest riiklikele lastekodudele on viimase paari aasta jooksul lisandunud ka mitmeid eraalgatusel tegutsevad laste- ja noortekodusid ja varjupaiku,” ütles Eesti Statoili turundusjuht Hede Kerstin Luik.

RMK metsamajanduse osakonna turundusjuhi Ulvar Kaubi sõnul on kuuski ja kingipakke laiali vedanud metskondade töötajad saanud laste- ja noortekodudega püsivalt hea kontakti. “Paljud RMK metskonnad viivad kuuse lisaks lastekodule ka kohalikku haiglasse, kirikusse, kooli ja lasteaeda – see on meie soov ja võimalus kodukandi asutusi ja inimesi meeles pidada,” lisas Kaubi.

Eesti Filmi Sihtasutus (EFSA) korraldab tänavu neljandat aastat järjest ettevõtmist Eesti film eesti lastele, mille käigus on lastele tasuta näidatud ja kingitud uuemaid Eesti filme. "Sel aastal saatsime lastele plaate Eesti filmidega ja viiele puuetega laste koduks olevale lastekodule ka DVD mängija. Varsti on enamus Eesti filme nii või teisiti ainult DVD-l, parem siis juba kohe lastele neile ligipääs anda," ütles Eesti Filmi Sihtasutuse juht Martin Aadamsoo.


Lisainfo saamiseks palume pöörduda:
Hede Kerstin Luik, Eesti Statoili turundusjuht, tel (0) 665 7700
Ulvar Kaubi, RMK metsamajanduse turundusjuht, tel (0) 628 1500
Martin Aadamsoo, Eesti Filmi Sihtasutuse peadirektor, tel (0) 627 6060