RMK avab Kilingi-Nõmmel jahikeskuse 14.09

14. septembril kell 14.00 avab keskkonnaminister Villu Reiljan Pärnumaal Lodjal Kilingi-Nõmme jahimajandi toimimiskeskuse.

Kilingi-Nõmme jahimajandi alad ulatuvad Liivi lahest Viljandi maakonna piirini. See on RMK üks põhilisi põdrajahipiirkondi. Kokku lastakse seal aastas sadakond põtra. Jahimajandi aastane käive on ca 1,5 miljonit krooni. “Seoses tehtud investeeringuga loodame käibe suurenemist 10-15% võrra”, arvas RMK jahimajanduse juht Kalev Männiste.

Uues toimimiskeskuses on kütitud ulukite kogumiskeskus, esmase töötlemise ruumid, kuni 15 põtra mahutav jahutusruum, 30-tonnine ulukite söödahoidla, jäägrite tööruumid ja külalistetoad.

“Seni oli Kilingi-Nõmme jahimajand kõige halvemas olukorras ja sealsed tingimused ei vastanud ka Euroopa Liidu nõuetele,” ütles RMK jahimajanduse juht Kalev Männiste. “Pärast renoveerimistöid loodame aga Kilingi-Nõmme jahimajandi maade kujunemist meie esindusjahialaks. Sealsed ruumid võimaldavad osutada ulukite kogumisteenust ka teistele jahiühendustele.”

Ulukite arvu reguleerimise raames lasevad RMK jäägrid oma jahialadel kuni 30% lastavatest suurulukitest. Liha müüakse valdavalt enampakkumistel lihatöötlejatele. Ülejäänud ulukite küttimiseks müüb RMK jahikorraldusteenust.

Vastavalt Metsaseadusele on üks RMK ülesandeid riigimetsades ulukihoolde korraldamine. Kokku on RMK-s 10 jahimajandit.


Lisainfo:
Kalev Männiste,
RMK jahimajanduse juht
tel 628 1570, 513 9642